Lätt rödsprängda cupcakesögon

Muffins som man knappt vågar titta på – men hemskt gärna vill äta upp! Den vita frostingen pryds av en blåbärspupill, och den rödsprängda effekten får du genom att droppa lite röd karamellfärg på frostingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019

Ingredienser
24 st
Cupcakes
2 dl frysta hallon
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
2 tsk bakpulver
1 krm salt
24 muffinsformar
Frosting
125 g naturell färskost
6 1/2 dl florsocker
75 g smör (rumstempererat)
1 tsk vaniljsocker
Dekoration
röd hushållsfärg
24 st blåbär
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1301 KJ / 311 kCal
Fett12.1 g
Salt0.5 g
Kolhydrater46.1 g
Protein3.7 g
Kommentar
1 stMycket uppskattade! Men glöm hushållsfärgen! Det går lika bra med lite bärsaft av hallonen.
Ida
Hej Ida! Vad kul att höra och tack för tipset om hallonsaft istället för hushållsfärg, vilken bra idé! Hälsningar Elina
ICA-köket