Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lätt halstrad laxtartar på sensommarsallad

Fräsch laxtartar som passar utmärkt tillsammans med en sensommarsallad. Burgarna halstras lätt medan salladen blandas. Ringla en dressing av crème fraiche, kaviar och gräslök över salladen för extra smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka laxen fint. Skala och finhacka löken. Blanda lax, rödlök, kapris, äggula hackad dill, salt och vitpeppar. Forma blandningen till små biffar. Stek biffarna ca 1 minut/sida.
  2. Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar. Koka dem ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
  3. Dressing: Blanda samman crème fraiche, kaviar och gräslök. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Skölj och dela de blandade salladssorterna i mindre bitar. Blanda med grönsakerna.
  5. Servera lax tartaren med sensommarsalladen och ringla lite dressing runt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g laxfilé (eller överblivet laxkött)
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk kapris
  • 1 äggula
  • 2 msk hackad dill
  • salt
  • vitpeppar
  • 400 g blandade grönsaker
  • 300 g blandad sallad
Dressing
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk orökt kaviar
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer