Lasagne med créme fraiche

Lasagne har sällan varit så smidigt att göra, med få ingredienser tillreds den i ugnen. Färsen steks först på innan pastasåsen gör sällskap i pannan. Varva sedan lasagneplattor med såsen, ringla över lite crème fraiche, och avsluta i ugnen. Serveras med en krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3535 KJ / 846 kCal
Fett52 g
Salt3.37 g
Kolhydrater56 g
Protein37 g

Kommentarer
17 stSuper gott och enkel att göra. Byter ut cremefraish mot matlagningsgrädde. Kan ev. ta lite mindre av pastasåsen men ett toppen recept vi gör regelbundet hemma hos oss. Gillas av alla!
Ann-charlotte
Enkel och supergod lasagne! Men undrar är eran näringsvärde uträkning per 100gram eller hur stor anser ni att en portion är ? :)
Erik
Hej Erik! En porrtion är detta recept delat i fyra delar. Hoppas det svaret räcker för din fråga! Annars får du skriva igen! :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Så god och enkel att göra. Miranda.
Sirkka
Gott, enkelt och relativt billigt.
Jenny
Jag är tacksam när jag hittar recept som är enkla och goda!
Camilla
Så enkelt gott att laga en dag efter jobbet. Barnen gillar det!
Jenny
Enkelt, gott och bra till matlåda. Var dock inte den smaken på lasagne jag hoppats på
Jenny
Nej nej nej, såhär gör man: 1. Fräs 250g tärnat sidfläsk i en gryta. 2. Lyft ur fläsket och fräs sedan två stjälkar hackad selleri och två rivna morötter och finhackad liten gul lök och två klyftor vitlök, tillsätt två msk tomatpuré mot slutet. 3. Lyft ur grönsakerna och fräs sedan 1kg färs i grytan. 4. I med allt du lyfte ur grytan. 5. Tillsätt 1l kycklingfond i omgångar i grytan och låt det koka ihop, fyll på när vätskan blir riktigt låg i grytan. 6. När allt är krämigt slänger du i några lagerblad och två-tre kanter från en parmesan (som du sparat i frysen sen du rev slut den sist) 7. Låt puttra ihop en stund och tillsätt sedan 3 paket av pastasåsen samt två-tre dl vispgrädde och låt stå på spisen någon timme eller fyra på låg låg värme. 8. Slå på ugnen. 9. Gör en bechamelsås, det är jättelätt. 10. Smaka av din köttfärssås med kryddor, salt, peppar, vitpeppar och en pressad vitlöksklyfta tex. 11. Smörj en stor glasform eller dylikt och bygg din lasagne med FÄRSKA Plattor. Varje lager skall ha färs och sås. Är man riktigt hungrig slänger man in riven ost på alla lager också, men det brukar räcka med ost på vartannat.. 12. Toppen avslutas med bechamel och rejält med riven ost. 13. Grädda i ugnen i ca 20min, lägg på folie om toppen börjar bli för krispig. 14. Servera med krispig sallad, småtomater jag flingsalt och en skvätt balsamico.
Simon
Har letat vid flera tillfällen efter den flytande créme fraichen, men inte hittat de. Vart hittar man den?
Lena
Hej Lena! Ursäkta sent svar. Tyvärr finns inte flytande crème fraiche att köpa längre. Våra kockar har sett över receptet och vi har nu ändrat flytande crème fraiche till vanlig crème fraiche. Hoppas att du gillar lasagnen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Väldigt fint!
Tom