Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lasagne

Lasagne har sällan varit så smidigt att göra, med få ingredienser tillreds den i ugnen. Färsen steks först på innan pastasåsen gör sällskap i pannan. Varva sedan lasagneplattor med såsen, ringla över lite crème fraiche, och avsluta i ugnen. Serveras med en krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Lasagne: Stek färsen i hälften av oljan i en gryta. Krydda med salt och peppar. 
  3. Häll på pastasåsen och koka upp under omrörning.
  4. Smörj en ugnssäker form med resten av oljan. Varva lasagneplattor med köttfärssås i formen. Ringla lite crème fraiche på varje lager sås. Avsluta med crème fraiche på toppen.
  5. Tillaga lasagnen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  6. Riv salladen i bitar och lägg upp i en skål.
  7. Till servering: Servera lasagnen med salladen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor eller pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att lasagneplattorna inte innehåller ägg.

Tips

Servera gärna salladen med en vinägrett på 2 msk olja och 1 msk vinäger.

Ingredienser

Portioner: 4
Lasagne
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 förp pastasås (med basilika, à 390 g)
  • 12 lasagneplattor
  • 3 dl flytande crème fraiche
Till servering
  • krispsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3535 kJ / 846 kCal