Långgrillade oxspjäll

Betyg 2.7 av 5.63 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Långgrillade oxspjäll

Oxspjäll, så kallade short ribs, är inte så lätt att få tag på. Men till den här läckra grillrätten går det minst lika bra att använda högrev. Den orientaliska kryddblandningen ras-el-hanout och en sötsyrlig ananasglaze med bourbon whiskey sätter rejäl smak på köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Långgrillade oxspjäll

Ingredienser

4 portioner
2 kg short ribs (tjocka spjäll av nöt eller 1 kg högrev i bit, för 4 portioner)
3 msk ras-el-hanout eller färdig rubb med bbq-smak

Bourbon- och ananasglaze

1 liten burk skivad ananas i juice (à ca 200 g)
1/2 gul lök
1 msk socker
1/2 dl bourbon whisky
1/2 dl honung (gärna apelsinblomshonung)
2 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
1 msk färskriven ingefära
finrivet skal av 1/2 apelsin

Gör så här

04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Ananasglaze
    Betyg 4.3 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bourbon- och ananasglaze
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sesamkryddade revbensspjäll
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lågtempererade revben i ugn
    0 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Texas Smoke-glaze
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad