Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingwok med nudlar och ananas

I den här kycklingwoken samsas många ingredienser som tillsammans blir en utmärkt smakkombination; den krispiga vitkålen och purjolöken, den söta och friska ananasen, de mjuka nudlarna och de heta starka kryddorna. Snabbt, smidigt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggnudlarna enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär kycklingfilén i skivor. Skölj, ansa och strimla purjolök och vitkål. Låt ananasen rinna av, spara lagen. Skär ananasen i bitar.
  3. Woka purjolök och vitkål i oljan. Lägg i kycklingskivorna och låt de bli varma.
  4. Vänd ner nudlar och ananas. Krydda med ketchap bentang, sambal oelek ev. anansasspad.
  5. Servera kycklingwoken med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port äggnudlar
  • 2 - 3 stekta kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitkål
  • 1 burk ananas (à ca 200 g)
  • 1 msk olja
  • 1 - 1 1/2 msk ketjap benteng-soja (indonesisk soja)
  • 1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer