Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklingspett med texmex-smak

Mumsiga kycklingspett som är lätt att göra många av. Få den rätta texmex-smaken med spiskummin, koriander, oregano och chilipulver. Utmärkta att grilla!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ca två grillspett av trä per person i blöt. Skär kycklingköttet i ca 2 cm stora bitar.
  2. Marinad: Blanda soja, kryddor och chilisås i en stor bunke. Lägg ner kycklingen och se till att alla bitar får marinad på sig.
  3. Sätt ugnen på 250°C grill.
  4. Trä kycklingbitarna på spetten. Lägg dem på två bakpappersklädda plåtar. Pensla runt om med olja och strö över salt.
  5. Sätt in en plåt åt gången högst upp i ugnen och grilla spetten 10–15 minuter. (Kan förberedas hit.)
  6. Värm ev spetten 10–15 minuter i ugnen på 150°C eller ställ fram dem i rumstemperatur 1–2 timmar före servering.
  7. Glaze: Blanda olja och chilisås. Pensla de rumsvarma eller ljumma spetten strax före servering med glazen. Lägg upp spetten på uppläggningsfat. Strö över hackad oregano eller persilja.

För alla

Fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Förbered
1 dag före festen: Gör kycklingspetten.
På festdagen: Ta fram kycklingspetten och låt stå framme 1-2 timmar om de inte ska värmas.
Strax före servering: Värm ev kycklingspetten och pensla med glazen.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 2 1/2 kg kycklinglårfilé
  • 0,8 dl rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 3 msk hackad oregano eller persilja
Marinad
  • 1 dl soja
  • 1/2 msk malen spiskummin
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk torkad oregano
  • 1/2 msk chilipulver
  • 1/2 dl chilisås av ketchuptyp
Glaze
  • 1 dl rapsolja
  • 0,8 dl chilisås av ketchuptyp
Lägg till i inköpslistan