Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingsallad med ruccola

Kycklingsallad med ruccola är riktigt gott för dig som vill äta nyttigt utan att tumma på smaken. Stekta kycklingfiléer med en god blandning av ruccola och tomater toppat med en smakrik gräslökssky med balsamvinäger. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingfilén om fryst används. Smält matfettet i en stekpanna. Bryn filéerna runt om. Krydda med salt och grovkrossad rosépeppar. Späd med hönsbuljong vid sidan av. Låt filéerna eftersteka ca 10-15 minuter.
  2. Ta upp köttet och låt det svalna. Tillsätt balsamvinäger och ketchup i skyn samt hackad gräslök.
  3. Skölj ruccolasallat och lägg ut på stort fat. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skär köttet i skivor. Lägg upp tomater och kött över sallaten. Fördela gräslöksskyn över. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfilé
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk rosépeppar
  • 1 dl hönsbuljongtärning (tärning + vatten)
  • 3 msk ketchup
  • 1/2 knippa hackad gräslök
  • 1 kruka ruccolasallat
  • 3 tomater
  • 3 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?