Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingrullader med savoykål

Ett utsökt recept på kycklingrullader med savoykål som passar bra att servera till fest! Du gör det av bland annat kycklinglårfilé, senap, bacon, timjan, äpple, savoykål och kokt potatis. Aptitligt och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ut lårfiléerna på en skärbräda och bred på senap. Fördela baconet över lårfiléerna, salta och peppra. Rulla ihop kycklingrulladerna och fäst med en tandpetare.
  2. Bryn rulladerna gyllenbruna i en stekpanna med matfettet ca 4 min. Lägg över rulladerna i en gryta och tillsätt vattnet. Lägg i buljongtärningen och timjankvistarna, lägg på locket och låt brässera ca 12 min.
  3. Skär äpplet i klyftor och savoykålen i grova strimlor.
  4. Tillsätt äpplet och savoykålen i grytan och rör runt försiktigt. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt sjuda vidare under lock ca 5 min.
  5. Servera kycklingrulladerna med kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 2 msk svensk senap
  • 1 paket strimlad eller tärnad bacon (à 140 g)
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • timjankvistar
  • 1 svenskt äpple
  • 1/2 huvud savoykål
  • kokt potatis till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer