Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklinglevermousse med nötter

Kycklinglevermousse med nötter är en härlig mousse som du kan servera på festminglet i champinjonhatt, krustader eller spritsat på en liten smörgås. Det innehåller kycklinglever, schalottenlök, vitlök, hasselnötter, oregano, sherry och persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa, skölj och torka levern. Skala och finhacka löken.
  2. Smält matfettet i en stekpanna till lätt brynt. Fräs lök och vitlök lätt. Lägg i levern och låt den steka 1-2 min på var sida eller tills den är lätt rosa inuti. Ta upp den och lägg den i en matberedare eller mixer.
  3. Häll grädde och sherry i pannan. Koka upp och krydda. Sjud till en simmig sås och häll den över levern.
  4. Mixa blandningen snabbt till en slät kräm. Tillsätt hasselnötterna och använd pulsknappen tills nötterna blandat sig med krämen. Blanda till sist i persiljan. Salta och peppra till god smak. Ta upp den i en skål och ställ den kallt.
  5. Fyll champinjonhattar eller krustader med kycklingmoussen eller spritsa den på små smörgåsar.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 400 g kycklinglever (färsk eller fryst och tinad)
  • 1 1/2 schalottenlökar
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 vitlöksklyfta (krossad)
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl (grovhackade) hasselnötter
  • 3 msk sherry (eller vermouth)
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk persilja (hackad)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?