Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingjulskinka med kålrabbisallad

Julskinka av kyckling är ett gott alternativ för den som inte vill ha griskött till jul. Den färdiga kycklingjulskinkan griljeras precis som vanligt med senap, honung och ströbröd men kan piffas med ingefära för extra smak. Servera med en färgglad sallad gjord på kålrabbi, äpple, apelsin och granatäpplekärnor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Griljering: Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och riv ingefäran. Blanda ingefära, senap, honung, äggula och hälften av ströbrödet till griljeringen.
  3. Lägg den kokta skinkan på ett ugnssäkert fat eller i en form.
  4. Torka av skinkan med hushållspapper. Sikta över majsstärkelse. Bred griljeringen över skinkan. Strö över resten av ströbrödet.
  5. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills den fått fin färg. Ställ den på en sval plats att kallna.
  6. Kålrabbisallad: Skala och dela kålrabbin på hälften. Skiva den tunt, gärna på en mandolin.
  7. Skiva äpplena runt kärnhuset i tunna skivor. Skala apelsinen med en kniv och skiva den i tunna skivor.
  8. Dela granatäpplet och knacka ur kärnorna.
  9. Blanda vinäger, olivolja och senap till en dressing och vänd ner kålrabbi, äpple, apelsin och granatäppelkärnor. Smaka av med salt och peppar.
  10. Skär gräslöken tunt och strö över salladen.
  11. Servera kycklingjulskinkan med salladen.

För alla

Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Griljering
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 4 msk svensk senap
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 äggula
  • 4 msk ströbröd
  • 1 kg kycklingjulskinka
  • 1/2 msk majsstärkelse
Kålrabbisallad
  • 1 kålrabbi (à ca 300 g)
  • 2 röda äpplen
  • 1 apelsin
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 20 g färsk gräslök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer