Kycklingjulskinka med kålrabbisallad
Julskinka av kyckling är ett gott alternativ för den som inte vill ha griskött till jul. Den färdiga kycklingjulskinkan griljeras precis som vanligt med senap, honung och ströbröd men kan piffas med ingefära för extra smak. Servera med en färgglad sallad gjord på kålrabbi, äpple, apelsin och granatäpplekärnor.
Ingredienser
8 bufféportioner
Griljering
1 msk riven färsk ingefära
4 msk svensk senap
2 tsk flytande honung
1 äggula
4 msk ströbröd
1 kg kycklingjulskinka
1/2 msk majsstärkelse
Kålrabbisallad
1 kålrabbi (à ca 300 g)
2 röda äpplen
1 apelsin
1 dl granatäppelkärnor
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
1 msk dijonsenap
salt
peppar
20 g färsk gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer