Kycklingjulskinka med kålrabbisallad

2
0
Kycklingjulskinka med kålrabbisallad

Julskinka av kyckling är ett gott alternativ för den som inte vill ha griskött till jul. Den färdiga kycklingjulskinkan griljeras precis som vanligt med senap, honung och ströbröd men kan piffas med ingefära för extra smak. Servera med en färgglad sallad gjord på kålrabbi, äpple, apelsin och granatäpplekärnor.

Kycklingjulskinka med kålrabbisallad

Ingredienser

8 bufféportioner

Griljering

1 msk riven färsk ingefära
4 msk svensk senap
2 tsk flytande honung
1 äggula
4 msk ströbröd
1 kg kycklingjulskinka
1/2 msk majsstärkelse

Kålrabbisallad

1 kålrabbi (à ca 300 g)
2 röda äpplen
1 apelsin
1 dl granatäppelkärnor
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
1 msk dijonsenap
salt
peppar
20 g färsk gräslök

För alla

Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer