Kycklinginnerfilé med råstekt blomkål och kycklingbacon
![Kycklinginnerfilé med råstekt blomkål och kycklingbacon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_157760/cf_259/kycklinginnerfilé_med_rastekt_blomkal_och_kycklingbacon.jpg)
Helstekta kycklingfiléer med råstekta blomkålsbuketter och knaperstekt kycklingbacon blir snabbt en favorit på påskbordet för många av oss. Serveras med tomatvinägrett, rostad potatis och hjärtsallad.
![Kycklinginnerfilé med råstekt blomkål och kycklingbacon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_157760/cf_259/kycklinginnerfilé_med_rastekt_blomkal_och_kycklingbacon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Tomatvinägrett
3 tomater
1 bananschalottenlök
1 kruka dragon
2 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
salt och svartpeppar
Kyckling
200 g kycklingbacon
ca 400 g blomkål
ca 500 g kycklinginnerfiléer
salt och peppar
1 msk smör
1 msk olja
Till servering
rostad potatis
hjärtsallad
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Passar till vardag och fest. Tog rött vin istället vinäger. Fick ta eget recept till den rostade potatisen.
Gunnar
2023-07-19