Kycklinginnerfilé med råstekt blomkål och kycklingbacon
Helstekta kycklingfiléer med råstekta blomkålsbuketter och knaperstekt kycklingbacon blir snabbt en favorit på påskbordet för många av oss. Serveras med tomatvinägrett, rostad potatis och hjärtsallad.
Ingredienser
4 portioner
Tomatvinägrett
3 tomater
1 bananschalottenlök
1 kruka dragon
2 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
Kyckling
200 g kycklingbacon
ca 400 g blomkål
ca 500 g kycklinginnerfiléer
salt
peppar
1 msk smör
1 msk olja
Till servering
rostad potatis
hjärtsallad
Gör så här
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Passar till vardag och fest. Tog rött vin istället vinäger. Fick ta eget recept till den rostade potatisen.
Gunnar
2023-07-19