Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinginnerfilé med råstekt blomkål och kycklingbacon

Helstekta kycklingfiléer med råstekta blomkålsbuketter och knaperstekt kycklingbacon blir snabbt en favorit på påskbordet för många av oss. Serveras med tomatvinägrett, rostad potatis och hjärtsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

  1. Tomatvinägrett: Dela tomaterna, krama ur kärnorna och skär bort stjälkfästet. Skär tomaterna i små tärningar.
  2. Skala och hacka löken fint. Plocka av dragonbladen och hacka dem fint.
  3. Blanda tomattärningar, lök och dragon med vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Kyckling: Strimla kycklingbaconet. Skär blomkålen i små buketter.
  5. Krydda kycklinginnerfiléerna med salt och peppar. Stek dem i omgångar i smöret, ca 7 minuter, vänd då och då. Lägg kycklingen på en tallrik.
  6. Stek blomkålen i oljan någon minut, blanda ner baconet och stek tills det blir knaprigt.
  7. Blanda kycklinginnerfiléerna med blomkål och bacon.
  8. Till servering: Servera kycklingen med tomatvinägrett, rostad potatis och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatvinägrett
  • 3 tomater
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 kruka dragon
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Kyckling
  • 200 g kycklingbacon
  • ca 400 g blomkål
  • ca 500 g kycklinginnerfiléer
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
Till servering
  • rostad potatis
  • hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?