Kycklingfiléer i marinad med grön sås

Betyg 4.2 av 5.59 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Kycklingfiléer i marinad med grön sås

En härligt god kycklingrätt som dessutom passar ypperligt att servera som buffé under bjudningar. Stek och marinera kycklingfiléer i en marinad av honung och örtkryddor och servera med en grön sås av basilikablad och bladpersilja.

Kycklingfiléer i marinad med grön sås

Ingredienser

10 portioner
8 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
2 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar

Marinad

1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
4 msk flytande honung
1 tsk gourmetsalt
1 krm mellanmalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor pressade
1 kruka färska örtkryddor timjan eller oregano

Grön örtyoghurtsås

1 dl hårt packad basilikablad
1 dl hårt packad blad av bladpersilja
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 - 2 1/2 krm salt
2 krm mellanmalen peppar
4 dl matyoghurt

Till servering

färska örtkryddor t ex basilika och oregano
körsbärstomater

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

24 st
  • En favorit som bjudmat på sommaren Vi hade färsk potatis till!

    Elisabet

  • Gjort denna rätt många gånger och blir alltid lika uppskattat. Alltid nån eller flera som vill ha receptet :)

    Maria

  • Lite för sött i min smak.

    Christina

  • Tyvärr föll det inte mig i smaken då kycklingen endast smakade balsamvinäger o inget annat. Jag marinerade i ca 12 timmar. Tyckte även att örtyoghurten blev sträv och vitlöken tog överhand på smaken istället för örterna

    Susanne

  • Supergott och smidigt att förbereda plus ganska lätt att laga!

    Maria

  • Vilken marinad ska man skeda över? Marinaden från kycklingen eller örtoljan som inte använts till örtyogurten

    Katarina

    Hej Katarina! Vi har försökt förtydliga i receptet. Att det är marinaden man skedar över men även att man ska ringla örtolja och örtyoghurt över kycklingen. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Världens bästa kyckling till större fester. Den har serverats på konfirmation, studentfest och 70-årskalas. Alltid lika uppskattad. Superenkel att göra, lätt att förbereda och väldigt god ihop med den gröna yoghurtsåsen. Ett riktigt toppenrecept!

    Maria

    Hej Maria! Vad kul att höra och tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hej, är det mörk eller ljus balsamvinäger som används?

    Lina

    Hej Lina! Det är den mörka då den ljusa är syrligare. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

    Hej Lina! Det är den mörka då den ljusa är syrligare. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Kan man ha kycklingen i kylen i marinaden i 2 dygn före servering?? Har ont om tid dagen före de skall serveras. Tack ❤️

    Claudia

    Hej Claudia! Det ska gå bra att göra så. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Usch vad jag är trött på att man inte kan skriva ut era recept på ett bra sätt, alternativt spara de som pdf.

    Åsa

    Hej Åsa! Trist att höra. Men högerklicka och välj print/skriv ut. Tipset om spara som pdf tar vi med oss. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Marinerad blomkål
    Betyg 2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Dressing Provencale
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Klyftpotatis
    Betyg 4.1 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chiligrillade köttspett
    Betyg 3.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marinerade kotletter
    Betyg 2.6 av 5.87 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad småpotatis
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad