Kycklingfiléer i marinad med grön sås

En härligt god kycklingrätt som dessutom passar ypperligt att servera som buffé under bjudningar. Stek och marinera kycklingfiléer i en marinad av honung och örtkryddor och servera med en grön sås av basilikablad och bladpersilja.

Ingredienser
10 portioner
8 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
2 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar
Marinad
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
4 msk flytande honung
1 tsk gourmetsalt
1 krm mellanmalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor pressade
1 kruka färska örtkryddor timjan eller oregano
Grön örtyoghurtsås
1 dl hårt packad basilikablad
1 dl hårt packad blad av bladpersilja
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 - 2 1/2 krm salt
2 krm mellanmalen peppar
4 dl matyoghurt
Till servering
färska örtkryddor t ex basilika och oregano
körsbärstomater
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
24 stEn favorit som bjudmat på sommaren Vi hade färsk potatis till!
Elisabet
Gjort denna rätt många gånger och blir alltid lika uppskattat. Alltid nån eller flera som vill ha receptet :)
Maria
Lite för sött i min smak.
Christina
Tyvärr föll det inte mig i smaken då kycklingen endast smakade balsamvinäger o inget annat. Jag marinerade i ca 12 timmar. Tyckte även att örtyoghurten blev sträv och vitlöken tog överhand på smaken istället för örterna
Susanne
Supergott och smidigt att förbereda plus ganska lätt att laga!
Maria
Vilken marinad ska man skeda över? Marinaden från kycklingen eller örtoljan som inte använts till örtyogurten
Katarina
Hej Katarina! Vi har försökt förtydliga i receptet. Att det är marinaden man skedar över men även att man ska ringla örtolja och örtyoghurt över kycklingen. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Världens bästa kyckling till större fester. Den har serverats på konfirmation, studentfest och 70-årskalas. Alltid lika uppskattad. Superenkel att göra, lätt att förbereda och väldigt god ihop med den gröna yoghurtsåsen. Ett riktigt toppenrecept!
Maria
Hej Maria! Vad kul att höra och tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
ICA-köket
Hej, är det mörk eller ljus balsamvinäger som används?
Lina
Hej Lina! Det är den mörka då den ljusa är syrligare. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej Lina! Det är den mörka då den ljusa är syrligare. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Kan man ha kycklingen i kylen i marinaden i 2 dygn före servering?? Har ont om tid dagen före de skall serveras. Tack ❤️
Claudia
Hej Claudia! Det ska gå bra att göra så. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Usch vad jag är trött på att man inte kan skriva ut era recept på ett bra sätt, alternativt spara de som pdf.
Åsa
Hej Åsa! Trist att höra. Men högerklicka och välj print/skriv ut. Tipset om spara som pdf tar vi med oss. Hälsningar Michelle
ICA-köket