Kycklingfilé på grönsaksbädd

Kycklingfilé på grönsaksbädd av färgglad paprika, aubergine och fänkål är en smakrik och god maträtt. Med curry, koriander och sweet chili ger du kycklingrätten extra smak och färg. Servera med pasta och persiljeyoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1996

Ingredienser
2 portioner
2 kycklingfiléer (à ca 130 g)
1 paprika (à ca 100 g)
1/2 aubergine
100 g fänkål
olja till stekning
1 1/2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
maizenaredning
Sås
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk hackad persilja
Tillbehör
200 g pasta tex penne (välj glutenfri pasta vid glutenintolerans)
Gör så här
Tips
För att ge extra smak åt anrättningen kan grönsakerna fräsas med 2 tsk curry (för 2 port), och de kan sedan blandas med finhackad, färsk koriander eller annan örtkrydda. Pastan kan blandas med ett par matskedar sweet chili per person (för 2 port).
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fanns det ett lägre betyg skulle denna rätt utan tvekan få det. Enda gången jag skulle uppskatta denna rätt är när jag återhämtar mig från en svår magsjuka - dvs totalt smaklöst, trist och utseendemässigt avtändande.
Fredrik
2003-08-13