Kycklingfilé på grönsaksbädd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfilé på grönsaksbädd

Kycklingfilé på grönsaksbädd av färgglad paprika, aubergine och fänkål är en smakrik och god maträtt. Med curry, koriander och sweet chili ger du kycklingrätten extra smak och färg. Servera med pasta och persiljeyoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa/kärna ur och tärna paprika, aubergine och fänkål. Fräs detta hastigt i lite olja i en gryta. Ta upp.
  2. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen. Koka upp. Lägg i kycklingfiléerna. Sjud under lock i 10-15 minuter. Tillsätt grönsakerna. Koka i ytterligare 5-6 minuter.
  3. Sås: Blanda yoghurt och persilja.
  4. Tillbehör: Servera kyckling och grönsaker med nykokt pasta och en klick yoghurtsås.

Tips

För att ge extra smak åt anrättningen kan grönsakerna fräsas med 2 tsk curry (för 2 port), och de kan sedan blandas med finhackad, färsk koriander eller annan örtkrydda. Pastan kan blandas med ett par matskedar sweet chili per person (för 2 port).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 kycklingfiléer (à ca 130 g)
  • 1 paprika (à ca 100 g)
  • 1/2 aubergine
  • 100 g fänkål
  • olja till stekning
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • ev maizenaredning
Sås
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk hackad persilja
Tillbehör
  • 200 g pasta tex penne (välj glutenfri pasta vid glutenintolerans)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info