Kycklingfilé med tomat & oliv
4.8Världens godaste

Kyckling med soltorkade tomater och oliver är en fin rätt som tar lite tid i anspråk men är en garanterad succé på festen. Kycklingfiléerna serverar du med tomater, oliver och babyspenat i en härlig dressing på balsamvinäger och olja.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Ingredienser
10 portioner
ca 900 g kycklingfiléer (bröst)
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 askar körsbärstomater (à 250 g)
1 påse babyspenat (à 70 g)
1 dl svarta oliver med kärnor
Dressing
1 dl soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Gör så här-texten är avsedd för 10 bufféportioner.
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
16 stVad menas i tredje punkten att lägga tillbaka tomaterna i marinaden? Vad jag kan se har man inte gjort någon marinad.
Åsa
Hej Åsa! Vi menar att du ska lägga tillbaka tomaterna i burken som tomaterna kommer i. Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättebra bufferätt och god. Jag följer det gamla receptet, se längre ner. Kan även serveras kall till potatisgratäng.
Rose-marie
Är det meningen att man skall äta detta kallt? och vad rekommenderas att man skall ha till? Receptet tycker jag är lite oklart.
Lena
Hej! Kockarna har förnyat och förbättrat det äldre receptet. Men tack för att du bidrog med det gamla.
Ica-köket
Synd att ICA tog bort originalreceptet från 2004:3. Tur att man sparat en papperskopia också. Originalreceptet, Ingredienser: 7 kycklingfiléer ca 900 g kycklingfilé, 1 msk smör, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 dl marinerade soltorkade tomater, 1 dl svarta oliver med kärnor, 1 dl grovhackade örter t.ex basilika, timjan. Dressing: 6 msk olivolja, 2 msk balsamvinäger, 1 pressad vitlökslkyfta, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar.
Patrik
Kunde inte vara bättre. Lätt och fort gick det. Alla gästerna var helnöjda och undrade var jag fått receptet ifrån.
Birgitta
Detta blev så gott!! Mina gäster uppskattade det mycket.Jag gjorde både kyckling och quorn och båda rätter blev supergoda!!
Jill
Gott! Hade även på bitar av mozarella innan jag hällde på dressingen. Serverade med pasta till.
Jessica
Det här var jättegott! Fantastisk smakkombination!
Viktoria
Passar bra till fräch potaissallad.
Anette