Kycklingfilé med rostad vitlök & palsternackor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingfilé med rostad vitlök & palsternackor

Utsökt kycklingfilé med rostad vitlök och palsternacka. Kycklingen sjuds i matlagningsvin och olivolja för fin mörhet. Servera kycklingen och grönsakerna med en dragonkryddad sås.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Krydda filéerna med salt och peppar och lägg dem i en kastrull. Häll över vinet och olivoljan. Lägg på lock och sjud filéerna i 10-15 minuter på låg värme.
  3. Skala och skär palsternackorna i stavar. Medan kycklingen sjuds, bryn palsternackan och  vitlöksklyftorna (oskalade) i en het stekpanna tillsammans i oljan. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Ställ in stekpannan (eller lägg först över i en ugnssäker form) i ugnen på mellersta fasen i ca 15 minuter.
  5. När kycklingen är färdig, varmhåll den i folie eller liknande. Spara buljongen.
  6. Vispa ner yoghurten och rosmarinen i den varma buljongen. Vispa ner maizenan utrörd i lite vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg kycklingen på varma tallrikar. Häll över generöst med sås och avsluta med att fördela palsternackan och vitlöken runt om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skinnfria kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 1 dl matlagningsvin
  • 2 msk olivolja
Grönsakerna
  • 500 g palsternackor
  • 1 hel vitlök i oskalade klyftor
  • 2 msk olivolja
Såsen
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk finhackad eller torkad rosmarin
  • 1/2 tsk maizenaredning för ljus sås
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info