Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfilé i panna med bacon och druvor

En aromatisk måltid finner du i detta recept på kycklingfilé i panna som toppas av smakrikt bacon- och druvfräs. De söta druvorna ger kycklingrätten sin speciella, goda smak som passar utmärkt med nykokt vildris och gröna bönor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn kycklingfiléerna runt om i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg filéerna i en traktörpanna.
  2. Häll över buljong och tillsätt sojan. Låt puttra ca 5 min under lock.
  3. Strimla baconen. Skölj och strimla purjolöken. Skölj, halvera och kärna ur druvorna.
  4. Fräs bacon och purjo utan extra fett i en stekpanna. Tillsätt druvorna och låt fräsa med en kort stund.
  5. Rör ut arrowroten i lite kallt vatten. Häll redningen i pannan och låt koka upp. Strössla över druvfräset.
  6. Till servering: Servera pannan med ris, gärna vildris och gröna bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl hönsbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1 msk soja
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • 1 purjolök
  • 150 g blå druvor
  • 1 tsk arrowrot
Till servering
  • nykokt vildris
  • gröna bönor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2260 kJ / 540 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden