Kycklingfilé i panna med bacon och druvor

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
8
Kycklingfilé i panna med bacon och druvor

En aromatisk måltid finner du i detta recept på kycklingfilé i panna som toppas av smakrikt bacon- och druvfräs. De söta druvorna ger kycklingrätten sin speciella, goda smak som passar utmärkt med nykokt vildris och gröna bönor.

Kycklingfilé i panna med bacon och druvor

Ingredienser

4 portioner
4   kycklingfiléer
1 msk  olja
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
2 dl  hönsbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 msk  soja
1   pkt bacon (à 140 g)
1   purjolök
150 g  blå druvor
1 tsk  arrowrot

Till servering

vildris
bönor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Jag kommer inte reda den nästa gång.

Åsa

2024-10-18

Vet inte vad för fel jag gjorde men det blev rätt smaklöst, smakade bara kyckling typ. Fick ej heller redningen att tjockna med angiven mängd.

Owe

2010-11-14

Det blev väldigt salt fast jag hade mindre soja. Bry dig inte om att salta filéerna och börja med lite soja tills du smakar av.

Erik

2006-11-25

Näringsvärde per portion

Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett15 g

Testa liknande recept

Slush med sötmelon, druvor och hallon
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grape- och druvjuice
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bruschetta med kanelfrästa druvor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommarkålssallad med druvor, kapris och brynt smör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vaniljfromage med blandade druvor
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Beurre Blanc med druvor, regnbågsrom och gräslök
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga