Kycklingfilé i panna med bacon och druvor
En aromatisk måltid finner du i detta recept på kycklingfilé i panna som toppas av smakrikt bacon- och druvfräs. De söta druvorna ger kycklingrätten sin speciella, goda smak som passar utmärkt med nykokt vildris och gröna bönor.
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl hönsbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 msk soja
1 pkt bacon (à 140 g)
1 purjolök
150 g blå druvor
1 tsk arrowrot
Till servering
vildris
bönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett15 g
Kommentarer
Jag kommer inte reda den nästa gång.
Åsa
2024-10-18Vet inte vad för fel jag gjorde men det blev rätt smaklöst, smakade bara kyckling typ. Fick ej heller redningen att tjockna med angiven mängd.
Owe
2010-11-14Det blev väldigt salt fast jag hade mindre soja. Bry dig inte om att salta filéerna och börja med lite soja tills du smakar av.
Erik
2006-11-25