Kycklingbullar med tabbouleh | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingbullar med tabbouleh

Prova denna tabbouleh i dag, en god blandning med couscous, persilja, lök och tomater. Till tabboulehn serverar du kycklingbullar och en god sås på citron och honung som verkligen framhäver kycklingbullarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tabbouleh: Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Hacka tomater. Skala och hacka rödlök. Blanda tomater och lök med couscousen och hackad persilja. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt till serveringen.
  2. Sås: Finriv skalet av citron, ställ åt sidan. Blanda färskpressad citronjuice, vatten, honung, olivolja, salt och svartpeppar i en bunke.
  3. Kycklingbullar: Blanda kycklingfärs med salt och svartpeppar. Forma 8 bullar av färsen (för 4 port). Vänd i vetemjöl. Stek bullarna runt om i olivolja ca 6 minuter. Efterstek under lock ca 5 minuter, tills bullarna är genomstekta. Strö över citronskalet och stek ytterligare ca 1 minut. Ringla över såsen och låt den koka upp. Servera med couscoussalladen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, ris eller bönor. Byt vetemjöl mot t ex glutenfri mjölmix.

Ingredienser

Portioner: 4
Tabbouleh
  • 3 dl couscous
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
Sås
  • skalet av 1 citron
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 2 msk vatten
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Kycklingbullar
  • 400 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan