Kyckling med rostad paprika- och fetakräm

En utsökt middag med örtkyckling, rostade grönsaker och potatis samt en smakrik kräm av fetaost, crème fraiche och rostad vitlök och paprika. En kanonmiddag fullproppad med så väl goda smaker som näringsämnen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014

Ingredienser
4 portioner
Rostade grönsaker
900 g fast potatis
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
3 röda paprikor
1 msk olivolja
salt
peppar
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olivolja
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1/2 ask persilja (à 20 g)
Paprika- och fetakräm
150 g fetaost
1 dl crème fraiche
1 romansallad
Gör så här
00:25:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2465 KJ / 591 kCal
Fett24.6 g
Kolhydrater46.1 g
Protein41.7 g
Kommentarer
Paprika- och fetaostkrämen behöver uppdateras. Ska den grillade paprikan blandas med fetaoströran menar ni?
Pia
2025-01-11Hej Pia! Ja, både den rostade paprikan och vitlöken ska mixas med. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-13Förstod inte riktigt mixningen av paprika-och fetaosten m rostade vitlöken (med skal t ex!)
Camilla
2017-11-20Hej Camilla! NU har vi försökt förtydliga i texten, men inga skal, de ska bort. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-21Förstod inte riktigt mixningen av paprika-och fetaosten m rostade vitlöken (med skal t ex!)
Camilla
2017-11-20