Pizza bianco med olivcrème fraiche, fetaost och oregano
Pizza utan tomatsås är en god variant och om du dessutom använder färdig pizzabotten går det supersnabbt att göra den. Bred på en blandning av crème fraiche och tapenade och toppa med fetaost, färsk lök och oregano. Grädda pizzan i ugnen 10 minuter och din pizza bianco är klar.
Ingredienser
2 st
1 stor, färsk röd- eller gul lök
1/2 kruka oregano
150 g fetaost
4 msk tapenade svarta oliver
2 dl crème fraiche
1 förp stenugnsbakade pizzabottnar (2 pack à 360 g)
1 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi4856 KJ / 1156 kCal
Fett72 g
Salt4.3 g
Kolhydrater89 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott
Tom
2022-04-12Otroligt god pizza!. Gött bryt till den traditionella tomatsåspizzan, stor favorit i detta hem. Finns även stor utvecklingspotential har testat lite olika toppings men med samma grund.
Fia
2020-04-02Vidrigaste pizzan ever!!! Går absolut inte att äta. Den som skapat det här receptet måste helt sakna smaklökar!! Hemskt!!!
Carl-fredrik
2019-08-09Hej Carl-Fredrik! Ledsen att dina smaklökar ej uppskattade detta receptet.Hoppas du kan hitta något annat i din smak https://www.ica.se/recept/pizza/ Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-08-12