Kyckling med granatäppelsallad och kikärtsröra

Ugnsstekta kycklingfiléer i sällskap med nykokt ris, ljuvlig granatäppelsallad och smarrig kikärtsröra! Kikärtsröran, som också kallas hummus, gör du snabbt och enkelt av kikärter, pressad vitlök, sesamfrö, olivolja och gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014

Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)
Kikärtsröra
380 g kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamfrön
1 msk olivolja
1 dl gräddfil
salt och peppar
Granatäppelsallad
1 gurka
1 granatäpple
1 ask persilja (à 20 g)
1 lime
1 msk olivolja
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Rosta fröna!
Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna innan de mixas.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2234 KJ / 533 kCal
Fett18 g
Salt2.3 g
Kolhydrater49 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer