Kyckling med granatäppelsallad och kikärtsröra

5
0
Kyckling med granatäppelsallad och kikärtsröra

Ugnsstekta kycklingfiléer i sällskap med nykokt ris, ljuvlig granatäppelsallad och smarrig kikärtsröra! Kikärtsröran, som också kallas hummus, gör du snabbt och enkelt av kikärter, pressad vitlök, sesamfrö, olivolja och gräddfil.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014

Kyckling med granatäppelsallad och kikärtsröra

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)

Kikärtsröra

380 g kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamfrön
1 msk olivolja
1 dl gräddfil
salt och peppar

Granatäppelsallad

1 gurka
1 granatäpple
1 ask persilja (à 20 g)
1 lime
1 msk olivolja

Kyckling

4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Rosta fröna! Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna innan de mixas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2234 KJ / 533 kCal
Fett 18 g
Salt 23 g
Kolhydrater 49 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden