Kvarngrynssallad med grillad paprika och mandeldipp
Den som sa att man inte kan bli mätt på sallad kan slänga sig i väggen! För lyssna på detta; kvarngryn, paprika, fetaost, rotselleri och mandeldipp? Trots fullproppad mage kommer du vilja ha mer och mer av dessa smaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023
Ingredienser
4 portioner
Sallad
4 port kvarngryn
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp strimlad grillad paprika (à 200 g)
2 hjärtsalladshuvuden
1/2 förp salladslök (à 125 g)
saften av 1/2 citron
2 msk olivolja
salt
peppar
150 g fetaost
Rotselleri
ca 400 g rotselleri
1 rödlök
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
Mandeldipp
1 dl saltrostade mandlar
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl lätt crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2569 KJ / 614 kCal
Fett40 g
Salt2.5 g
Kolhydrater42 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, mandlarna och grillade paprikan var det bästa i rätten. Kryddade lite extra med salladskrydda på den ljumma salladen.
Stephanie
2022-01-03Jag håller med Alexandra, det var mycket gott! Vi använde lite av oljan från paprikan vid stekningen också.
Anita
2021-12-01Haft vegetarisk kasse i ett år ungefär,det här var godaste någonsin,så mycket goda smaker
Alexandra
2021-11-29