Kvarngrynssallad med grillad paprika och mandeldipp

4
3 Klimatsmart
Kvarngrynssallad med grillad paprika och mandeldipp

Den som sa att man inte kan bli mätt på sallad kan slänga sig i väggen! För lyssna på detta; kvarngryn, paprika, fetaost, rotselleri och mandeldipp? Trots fullproppad mage kommer du vilja ha mer och mer av dessa smaker!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021

Kvarngrynssallad med grillad paprika och mandeldipp

Ingredienser

4 portioner

Sallad

4 port kvarngryn
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp strimlad grillad paprika (à 200 g)
2 hjärtsallad
1/2 förp salladslök
saften av 1/2 citron
2 msk olivolja
salt
peppar
150 g fetaost

Rotselleri

ca 400 g rotselleri
1 rödlök
2 msk olja
1 vitlöksklyfta

Mandeldipp

1 dl saltrostade mandlar
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl lätt crème fraiche

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut kvarngryn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och crème fraiche till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Stephanie

2022-01-03

Supergott, mandlarna och grillade paprikan var det bästa i rätten. Kryddade lite extra med salladskrydda på den ljumma salladen.

Anita

2021-12-01

Jag håller med Alexandra, det var mycket gott! Vi använde lite av oljan från paprikan vid stekningen också.

Alexandra

2021-11-29

Haft vegetarisk kasse i ett år ungefär,det här var godaste någonsin,så mycket goda smaker

Näringsvärde per portion

Energi 2569 KJ / 614 kCal
Fett 40 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 42 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept