Kvarngrynssallad med grillad paprika och mandeldipp

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
3Klimatsmart
Kvarngrynssallad med grillad paprika och mandeldipp

Den som sa att man inte kan bli mätt på sallad kan slänga sig i väggen! För lyssna på detta; kvarngryn, paprika, fetaost, rotselleri och mandeldipp? Trots fullproppad mage kommer du vilja ha mer och mer av dessa smaker!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023

Kvarngrynssallad med grillad paprika och mandeldipp

Ingredienser

4 portioner

Sallad

4   port kvarngryn
1   grönsaksbuljongtärning
1   förp strimlad grillad paprika (à 200 g)
2   hjärtsalladshuvuden
1/2   förp salladslök (à 125 g)
saften av 1/2   citron
2 msk  olivolja
salt
peppar
150 g  fetaost

Rotselleri

ca 400 g  rotselleri
1   rödlök
2 msk  olja
1   vitlöksklyfta

Mandeldipp

1 dl  saltrostade mandlar
1/2   förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl  lätt crème fraiche

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut kvarngryn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och crème fraiche till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Krydda rotsellerin med lite timjan eller rosmarin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Supergott, mandlarna och grillade paprikan var det bästa i rätten. Kryddade lite extra med salladskrydda på den ljumma salladen.

Stephanie

2022-01-03

Jag håller med Alexandra, det var mycket gott! Vi använde lite av oljan från paprikan vid stekningen också.

Anita

2021-12-01

Haft vegetarisk kasse i ett år ungefär,det här var godaste någonsin,så mycket goda smaker

Alexandra

2021-11-29

Näringsvärde per portion

Energi2569 KJ / 614 kCal
Fett40 g
Salt2.5 g
Kolhydrater42 g
Protein18 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grynbowl med fänkål, jordgubbar och mynta
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad rotselleri med smörstekt mandel
Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom
Betyg 3.5 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotsellerifritters med äppelröra och hasselnötter
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Bakade äpplen
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga