Kvarngrynssallad med grillad paprika och mandeldipp

Den som sa att man inte kan bli mätt på sallad kan slänga sig i väggen! För lyssna på detta; kvarngryn, paprika, fetaost, rotselleri och mandeldipp? Trots fullproppad mage kommer du vilja ha mer och mer av dessa smaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023

Ingredienser
4 portioner
Sallad
4 port kvarngryn
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp strimlad grillad paprika (à 200 g)
2 hjärtsalladshuvuden
1/2 förp salladslök (à 125 g)
saften av 1/2 citron
2 msk olivolja
salt
peppar
150 g fetaost
Rotselleri
ca 400 g rotselleri
1 rödlök
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
Mandeldipp
1 dl saltrostade mandlar
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl lätt crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2569 KJ / 614 kCal
Fett40 g
Salt2.5 g
Kolhydrater42 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
3 stSupergott, mandlarna och grillade paprikan var det bästa i rätten. Kryddade lite extra med salladskrydda på den ljumma salladen.
Stephanie
Jag håller med Alexandra, det var mycket gott! Vi använde lite av oljan från paprikan vid stekningen också.
Anita
Haft vegetarisk kasse i ett år ungefär,det här var godaste någonsin,så mycket goda smaker
Alexandra