Kryddstekt rostbiff med kaprisgremolata och aioli

Bjud på en kryddstekt rostbiff med kaprisgremolata och aioli som påskmiddag. Rostbiffen ugnsteks till perfekt mörhet, skivas upp och toppas med den smakrika gremolatan gjord på kapris. Rostbiffen läggs på en bädd av bitter sallad och serveras med rostad kulpotatis med krispig mandel och aioli för en fulländad måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
6 portioner
2 tsk rosépeppar (+ ev extra till servering)
1 tsk chiliflakes
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 tsk farinsocker
ca 1 kg rostbiff
1 msk olja
Kaprisgremolata
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl kapris
1 citron (skal och 2 msk saft, för 6 port)
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
svartpeppar
Aioli
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Rostad kulpotatis
1200 g kulpotatis eller andra små potatisar
50 g hel skållad mandel
150 g riven Västerbottensost
Salladsbädd
200 g sallad (gärna raddichio eller crunchita)
1 ask krasse
20 g färsk dill
Gör så här
01:30:00
00:20:00
00:25:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4722 KJ / 1129 kCal
Fett84 g
Salt4.8 g
Kolhydrater40 g
Protein51 g
Kommentar
Mycket gott! Fin bjudrätt som räcker till många,lite pyssligare rätt,men så värt! Andra gången gjorde vi aioli på färdig majonäs så sparade det momentet. Rätten kan förberedas och passar till fina tillfällen.
Jeanette
2025-06-21