Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddiga hamburgare med grönsaker, potatis och matyoghurt

Kryddiga hamburgare med grönsaker, potatis och matyoghurt är riktigt gott. Burgarna har spännande smak av både rosmarin och dijonsenap. Klyftpotatis i ugn passar perfekt till hamburgarna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär potatis med skal i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills potatisen är klar. Vänd runt efter halva tiden.
  3. Blanda nötfärsen med salt, peppar, dijonsenap och rosmarin. Forma 4 biffar. Stek dem i matfettet i en het stekpanna, 3-4 minuter på varje sida.
  4. Skala rödlök och gurka. Finhacka löken. Skölj tomaterna. Kärna ur gurkan och skär den och tomaterna i tärningar. Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur och tärna avokadon. Rosta brödet. Lägg biffarna på brödet.
  5. Servera hamburgaren med grönsakerna, klyftpotatis och matyoghurt.

För alla

Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g ekologisk nötfärs
  • 700 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rosmarin
  • 2 msk matfett
  • 1 ekologisk rödlök
  • 1/3 ekologisk gurka
  • 2 ekologiska tomater
  • 1 ekologisk avokado
  • 4 skivor grovt bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?