Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kryddiga färsspett med honungsyoghurt

(43)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Kryddiga färsspett med honungsyoghurt är en middag som passar både stora och små. Nötfärsen som du kryddar med bland annat spiskummin och vitlök får en mild kamrat i honungsyoghurten och kompletteras av ugnsbakade potatisklyftor.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 ägg
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skrubba och skär potatis i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda med rapsolja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen ca 30 minuter. Rör om efter halva tiden.
  3. Blanda nötfärs med spiskummin, sambal oelek, ägg, salt och pressad vitlöksklyfta till en jämn smet i en bunke. Forma färsen runt träspett. Lägg spetten i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen när ca 10 minuter av potatisens tillagningstid återstår.
  4. Blanda matyoghurt med honung och servera till. Garnera gärna med lite klippt persilja.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör äggfri: uteslut ägget.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer