Kryddiga färsspett med honungsyoghurt
Kryddiga färsspett med honungsyoghurt är en middag som passar både stora och små. Nötfärsen som du kryddar med bland annat spiskummin och vitlök får en mild kamrat i honungsyoghurten och kompletteras av ugnsbakade potatisklyftor.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm peppar
400 g nötfärs
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt (10 %)
1 msk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här var riktigt gott. Stekte i stekpannan istället och utan träspett. Lite lingonsylt till gjorde susen
Ann-charlotte
2020-12-27Vi använde lammfärs istället. Mängden honung smakade vi oss fram till så att den inte tog över. Förutom potatis serverade vi pitabröd till. Det blev jättegott att lägga sallad honungsdressing och kryddigt spett i ett bröd.
Sofia
2012-11-24Det här var gott och barnen gillade det. Jag hade gräddfil istället för matlagningsyoughurt.
Gisela
2012-03-28