Kryddig rulltårta med lingon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig rulltårta med lingon

Mmm, mjuk pepparkaksrulltårta med lingonfyllning! Här möter det söta det syrliga i en perfekt kombination - rulltårta med julkryddorna kanel och ingefära och saftiga morötter. Lätt att göra och kan frysas in för att avnjutas vid ett senare tillfälle.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 tårta portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250˚C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm (för 1 tårta). Smörj papperet med lite matfett.
  3. Blanda mjöl med bakpulver och kryddorna. Vispa ägg och socker. Rör ner mjölblandningen, morötterna och mjölken i smeten och bred ut den på bakplåtspappret.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Strö lite socker på rulltårtan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt den få kallna på galler.
  6. Blanda mascarponen med lingonen. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop.

 

Tips

Vispad grädde är också gott att blanda till fyllningen med rårörda lingon.

Ingredienser

Portioner: 1 tårta
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 1/2 dl rivna morötter
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl mjölk
Fyllning
  • 250 g mascarpone
  • 1 1/2 dl rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan