Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kryddig fruktsallad

Kryddig fruktsallad är en spännande variant på klassisk fruktsallad som bäst serveras med vaniljglass. Gör en lag på socker, kardemummakärnor, kanelstång, ingefära och stjärnanis och blanda med äpple, päron, apelsin, banan och russin. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 5 min. Låt lagen kallna och sila den sedan.
  2. Fruktsallad: Skala äpple, päron, apelsin och banan och skär frukten i mindre bitar. Blanda frukten med russin i en skål och häll lagen över. Låt salladen stå kallt till servering.
  3. Servera fruktsalladen med mjukrörd vaniljglass.

Tips

Nästan all frukt passar i fruktsallader. Byt gärna frukten ovan till din egen favoritfrukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Lag
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 kanelstång
  • 1 bit ingefära (torkad)
  • 2 stjärnanis eller anisfrön (2 stjärnanis motsvarar 1/2 tsk anisfrö)
Fruktsallad
  • 1 äpple
  • 1 päron
  • 1 apelsin
  • 1 banan
  • 1/2 dl russin
Lägg till i inköpslistan