Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Krossad potatis är ett supergott sätt att tillaga kokt potatis. Mosa potatisen lätt och ringla över olja innan den åker in i ugnen, så blir den krispig och gyllene. Servera smashed potatis med varm feta och paprikakräm. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Ingredienser
4 portioner
Ugnsrostade grönsaker
1/2 gul lök
250 g morötter
150 g palsternacka
3/4 msk olivolja
2 krm torkad rosmarin
2 krm torkad timjan
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Krossrostade potatisar
800 g kokt potatis
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 förp fetaost (à 150 g)
2 msk flytande honung
Paprikakräm
2 dl yoghurt (10%)
3 msk ajvar relish
salt
svartpeppar
Till servering
1 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Här har man tex redan kokat potatisen.
00:30:00
00:25:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Snälla lägg till ett första steg med att man ska koka potatis...
Ellen
2025-03-29Väldigt trevlig variant av "bara" rostade rotfrukter - & bra matlåda. Funkade bra även utan ajvardressing (glömde till matlådan).
Cecilia
2024-07-18Så mycket smaker!
Nina
2024-02-25