Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Krossad potatis är ett supergott sätt att tillaga kokt potatis. Mosa potatisen lätt och ringla över olja innan den åker in i ugnen, så blir den krispig och gyllene. Servera smashed potatis med varm feta och paprikakräm. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Ingredienser

4 portioner

Ugnsrostade grönsaker

1/2 gul lök
250 g morötter
150 g palsternacka
3/4 msk olivolja
2 krm torkad rosmarin
2 krm torkad timjan
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Krossrostade potatisar

800 g kokt potatis
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 förp fetaost (à 150 g)
2 msk flytande honung

Paprikakräm

2 dl yoghurt (10%)
3 msk ajvar relish
salt
svartpeppar

Till servering

1 påse rucola (à 65 g)

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Här har man tex redan kokat potatisen.
00:30:00
00:25:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Snälla lägg till ett första steg med att man ska koka potatis...

    Ellen

  • Väldigt trevlig variant av "bara" rostade rotfrukter - & bra matlåda. Funkade bra även utan ajvardressing (glömde till matlådan).

    Cecilia

  • Så mycket smaker!

    Nina

  • Kommer att göras igen. Det är lätt att lägga till det man vill. Tror det mesta passar. Använd receptet som grundrecept.

    Maria

  • Körde på rostad potatis (in med det tillsammans med grönsakerna) och det fungerade lika bra. Ingen smaksensation men gott och enkelt att göra.

    Hanna

  • Mycket snack och lite verkstad.... Smaken var okej men kompenserar inte för den långa tillagningstiden. Krossa potatisen är helt onödigt. Jag tror det blir bättre med rostade potatishalvor.

    Johann

  • Ska man koka potatisarna innan man ger sig på att försöka krossa dem? Känns orimligt att kunna mosa potatis med bara en gaffel annars?!

    Daniel

    Hej Daniel! Du har helt rätt, det går inte att mosa potatisarna om de inte är kokta! Receptet är en del i Söndagspreppen där man förbereder vissa saker (som kokar potatis i det här fallet) någon dag innan och sedan sätter ihop det till en måltid en annan dag. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Ajvarmajonnäs
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tomat- & paprikasås
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Varma ajvar- och fetabröd
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Paprika- och manchegocrème
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad