Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Krossrostad potatis med dragonkräm

Smashed potatoes eller krispigt rostad potatis med parmesan och dragonkräm är perfekt på en buffé och som tillbehör till lammstek eller en bit grillat kött eller fisk. Eller varför inte som den är tillsammans med en matig bönsallad?

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av.
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt. Krossa den lätt med en gaffel. Ringla över oljan. Strö över salt och svartpeppar.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills potatisen fått färg och är krispig. Rör om då och då. Ta ut och strö över parmesan.
  5. Rör ihop alla ingredienser till dragonkrämen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut eller byt ut parmesanosten mot ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1,8 kg små potatisar (gärna delikatesspotatis)
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 dl finriven parmesanost
Dragonkräm
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad färsk dragon
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1825 kJ / 437 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept