Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kronärtskocka med citronvinägrett

Nygrillade kronärtskockor som täcks av en smakrik dressing gjord på citron, lök, vitvinsvinäger, färsk timjan och strålande solrosolja. Speciell och rolig förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa kronärtskockorna, skär bort roten och klipp av spetsen av bladen.
  2. Koka upp så mycket vatten att det täcker skockorna, tillsätt salt. Låt koka i ca 30 minuter beroende på storlek. Prova att dra loss ett av bladen, släpper det utan motstånd är den färdig. Ta upp skockorna och låt dem rinna av.
  3. Vinägrett: Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Hacka lök och timjan fint, blanda hacket med citron och vinäger och tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med lite salt och peppar.
  4. Värm kronärtskockorna försiktigt på grillen, hela eller delade på mitten. Servera i djup tallrik och häll över vinägretten. Garnera med färsk timjan

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kronärtskockor
  • 2 tsk salt
Citronvinägrett
  • 1 citron
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?