Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kristoffers äppelklyftor

En fräsch, söt och syrlig efterrätt med äppelklyftor som du steker i socker, kanel och vodka. Servera de stekta äppelklyftorna tillsammans med kall, krämig vaniljglass och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor.
  2. Smält matfettet i en stekpanna. Lägg i äpplena. Tillsätt socker och kanel. Stek äpplena mjuka. Häll över vodkan.
  3. Servera med vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora eller dubbelt så många små äpplen
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 tsk mald kanel
  • ev 2 msk vaniljvodka
  • vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan