Krispiga tacos med avokadosås

För en ny tacofavorit: Fyll tortillabröd med tacokryddad köttfärs, riven ost och söt majs. Stek bröden krispiga och gyllene i en panna och servera tillsammans med en krämig sås gjord på avokado, gräddfil och syrlig lime.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Ingredienser
4 portioner
Avokadosås
1 mogen avokado
1 dl gräddfil
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
Färs
1 förp majskorn (à 340 g)
500 g nöt- eller blandfärs
olja (till stekning)
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
1/2 dl vatten
8 små tortillabröd
2 dl riven ost
smör (till stekning)
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
15 stSkulle haft större bröd, eller fler! :-)
Angelica
Jättegott! Vi bytte dock ut färsen mot pulled pork vilket nog gjorde det lättare att vända dem 😊
Johanna
Jättegott! Lite svåra att vända till en början men sen gick kanon!
Ida
Supergott! Använde vegofärs och slängde i en vitlöksklyfta i såsen. Suveränt!
Cecilia
Så himla gott och enkelt, suveränt recept. Inget problem med att få dem att hålla ihop tycker jag. Körde också såsen med creme fraiche.
Malin
Jättegott! Hade vegofärs och även tomat och spenat i. Vände med hjälp av kniv och gaffel, var inga problem. ”Avokadosåsen” gjorde jag lite efter eget recept med avokado, créme fraîche och vitlök
Natalie
" Färs: Häll av majsen..." De borde ni ändra för jag hittar ingen majs i min färs att hälla av..🤣
Beatrice
Jaha…….ja stek det här ni utan det blir gegga av allt. Köpte en hempizza/ Sara
Christina
om du lyckades vända tacosen utan att spilla all köttfärs i stekpannan är du en gud
Indra
Najs
Jens