Krispiga rawfoodkex med sourcreamost

3
1
Krispiga rawfoodkex med sourcreamost

Njutbara krispiga rawfoodkex av linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor och kummin. Till kexen tillagar du en raw sourcreamost med cashewnötter, citronjuice, purjolök, dill och basilika. Ett gott tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Krispiga rawfoodkex med sourcreamost

Ingredienser

15 st

Rawfoodkex

3 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 dl vatten
1 tsk kummin
1 tsk salt

Raw sourcreamost

1 1/2 dl cashewnötter
4/5 dl vatten
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
5 cm purjolök
3 tsk färsk basilika
3 tsk dill
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Malin

2011-06-07

Jag hittade detta recept i en kokbok jag har. När jag gjorde kexen bytte jag ut salt och kummin mot lantbuljong, ca 1½ tsk. Hade dessutom lite mer vatten i och lät allt så till sig över natten, då bildas det en gel av linfröna som håller ihop frökexen i ugnen sedan. Jag har inte gjort sourcream-osten än, men kexen var goda som de var. Rekomenderas.

Testa liknande recept

Indiska chilinötter
Ostnötter
Heta snacks
Lax med melonsalsa
Kryddnötter