Krispiga rawfoodkex med sourcreamost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krispiga rawfoodkex med sourcreamost

Njutbara krispiga rawfoodkex av linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor och kummin. Till kexen tillagar du en raw sourcreamost med cashewnötter, citronjuice, purjolök, dill och basilika. Ett gott tilltugg.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 40°C (använd gärna en digital termometer för att få rätt temperatur).
  2. Rawfoodkex: Lägg linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor, vatten, kummin och salt i en bunke. Blanda ordentligt. 
  3. Bre ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper på en plåt och ställ in i ugnen. 
  4. Torka kexen i 3-12 timmar (beroende på ugn). De är klara när de går att bryta som knäckebröd. 
  5. Förvara i en tättslutande låda. Servera med en sourcreamost.
  6. Raw sourcreamost:  Kör alla ingredienser i matberedaren. Smaksätt "färskosten" med vitlök, gräslök eller andra favoritörter och kryddor. Låt stå i kylen innan servering. Håller ca fem dagar i kyl.

Ingredienser

Portioner: 15 st
Rawfoodkex
  • 3 dl hela linfrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk salt
Raw sourcreamost
  • 1 1/2 dl cashewnötter
  • 0,8 dl vatten
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 5 cm purjolök
  • 3 tsk färsk basilika
  • 3 tsk dill
  • salt
Lägg till i inköpslistan