Krispiga rawfoodkex med sourcreamost

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
1
Krispiga rawfoodkex med sourcreamost

Njutbara krispiga rawfoodkex av linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor och kummin. Till kexen tillagar du en raw sourcreamost med cashewnötter, citronjuice, purjolök, dill och basilika. Ett gott tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Krispiga rawfoodkex med sourcreamost

Ingredienser

15 st

Rawfoodkex

3 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 dl vatten
1 tsk kummin
1 tsk salt

Raw sourcreamost

1 1/2 dl cashewnötter
4/5 dl vatten
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
5 cm purjolök
3 tsk färsk basilika
3 tsk dill
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jag hittade detta recept i en kokbok jag har. När jag gjorde kexen bytte jag ut salt och kummin mot lantbuljong, ca 1½ tsk. Hade dessutom lite mer vatten i och lät allt så till sig över natten, då bildas det en gel av linfröna som håller ihop frökexen i ugnen sedan. Jag har inte gjort sourcream-osten än, men kexen var goda som de var. Rekomenderas.

Malin

2011-06-07

Testa liknande recept

Ostnötter
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Elins fröknäcke
Betyg 3.5 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med melonsalsa
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddnötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilinötter med honung
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cashewsmör
Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga