Krispiga rawfoodkex med sourcreamost
Njutbara krispiga rawfoodkex av linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor och kummin. Till kexen tillagar du en raw sourcreamost med cashewnötter, citronjuice, purjolök, dill och basilika. Ett gott tilltugg.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
15 st
Rawfoodkex
3 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 dl vatten
1 tsk kummin
1 tsk salt
Raw sourcreamost
1 1/2 dl cashewnötter
4/5 dl vatten
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
5 cm purjolök
3 tsk färsk basilika
3 tsk dill
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag hittade detta recept i en kokbok jag har. När jag gjorde kexen bytte jag ut salt och kummin mot lantbuljong, ca 1½ tsk. Hade dessutom lite mer vatten i och lät allt så till sig över natten, då bildas det en gel av linfröna som håller ihop frökexen i ugnen sedan. Jag har inte gjort sourcream-osten än, men kexen var goda som de var. Rekomenderas.
Malin
2011-06-07