Krispig marängtårta
Denna krispiga marängtårta kommer bli kalasets stora snackis! Tårtbottnen gör du av marängmassa, choklad och Rice Krispies som sedan gräddas i ugn. Fyll kakan med mumsig smörkräm och dekorera med vispgrädde och riven choklad. Godare än godis!
Ingredienser
10 portioner
Bottnar
4 äggvitor
3 dl socker
100 g mörk choklad (typ block)
3 dl rice krispies
Fyllning
4 äggulor
1 dl socker
100 g smör eller margarin
Garnering
3 dl vispgrädde
50 g mörk choklad (typ block)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1910 KJ / 457 kCal
Fett28 g
Salt0.27 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g
Kommentarer
Går tårtan bra att frysa in? Hela eller bara marängbottnarna!?
Maja
2024-12-10Hej Maja! Det skulle vi inte riktigt rekommendera dessvärre. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-10Jag halverar sockret i marängen och blandar den med krossad daim. Jag har lite citron eller lime i fyllningen och grädde med bär uppepå. Så god!
Elisabeth
2023-06-19Går fyllningen att frysa ? Och användas senare?
Veronica
2022-05-10