Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krispig marängtårta

Denna krispiga marängtårta kommer bli kalasets stora snackis! Tårtbottnen gör du av marängmassa, choklad och Rice Krispies som sedan gräddas i ugn. Fyll kakan med mumsig smörkräm och dekorera med vispgrädde och riven choklad. Godare än godis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Bottnar: Vispa äggvitor och socker till en tjock marängmassa. Hacka chokladen. Vänd ner chokladhack och rice krispies.
  3. Bred ut marängmassan på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm (för 10 port).
  4. Grädda mitt i ugnen i 1 tim och 15 min. Lossa bottnen när den är varm. Dela den mitt itu. Låt delarna svalna på bakgaller.
  5. Fyllning: Blanda äggulor och socker i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den börjar tjockna. Ta kastrullen från plattan och rör i matfettet klickvis. Låt krämen kallna.
  6. Bred krämen på ena bottnen och lägg den andra ovanpå.
  7. Garnering: Vispa grädden och bred den över tårtan. Riv chokladen och strö över tårtan. Tårtan är godast om den läggs ihop minst 1/2 dag innan servering.

Ingredienser

Portioner: 10
Bottnar
  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 100 g mörk choklad (typ block)
  • 3 dl Rice Krispies
Fyllning
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 100 g smör eller margarin
Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g mörk choklad (typ block)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!