Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Brysselkål hör julen till men är mångsidigare än som tillbehör på julbordet i all sin enkelhet. Panera i ströbröd och kryddor och baka i ugnen tills krispig och oemotståndlig. Servera tillsammans med parmesanmajonnäs för det perfekta tilltugget.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Ingredienser
4 portioner
Parmesanmajonnäs
1 dl majonnäs
1/2 dl riven parmesan
2 tsk finrivet citronskal
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
250 g brysselkål
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver
2 krm cayennepeppar
2 ägg
2 dl panko
1 dl riven parmesan
3 msk rapsolja
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stVi friterade dem istället för ugn. Superkrispigt!
Maj
Ostmajjon är suverän, gör hel rätten.
Elisabeth
Citronen tog över lite för mycket i parmesanmayon, så nästa gång ska vi ha mindre citron. Vi blancherade dem först, sen stekte dem i lite olja i ett stekjärn så de fick färg, sen avslutade dem i airfryern. Supergott!
Louise
Mycket goda dagen efter!
Anna
Jättegott, bjöd på det som tillbehör till drink. Gick åt i ett huj :-) /Maria
Maria
Rekommenderar verkligen att fritera dessa! Då hinner brysselkålen bli färdig och paneringen blir så krispig. Supergott!
Julia
Är brysselkålsälskare men tycker tyvärr inte att de motsvarade förväntningarna eller var värda pillet, kladdet, disken och de extra kalorierna de genererade. Kanske hade varit godare om man blandat parmesanen i pankot i stället för i majonnäsen 🤷🏽♀️ Och så behövs flingsalt på.
Li
Detta blev allas självklara favorit på glöggminglet
Erika
Fantastiskt gott!Krispigt,använde frusna brysselkål som fick förkoka.Eva
Eva
Väldigt bra! Nu använda jag fryst brysselkål och hade förkokt dem. Så det blev väldigt bra i ugnen, krispigt men mjukt! Jättegott!
Ellen