Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Betyg 4.4 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Brysselkål hör julen till men är mångsidigare än som tillbehör på julbordet i all sin enkelhet. Panera i ströbröd och kryddor och baka i ugnen tills krispig och oemotståndlig. Servera tillsammans med parmesanmajonnäs för det perfekta tilltugget.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Parmesanmajonnäs

1 dl majonnäs
1/2 dl riven parmesan
2 tsk finrivet citronskal
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
250 g brysselkål
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver
2 krm cayennepeppar
2 ägg
2 dl panko
1 dl riven parmesan
3 msk rapsolja

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Vi friterade dem istället för ugn. Superkrispigt!

    Maj

  • Ostmajjon är suverän, gör hel rätten.

    Elisabeth

  • Citronen tog över lite för mycket i parmesanmayon, så nästa gång ska vi ha mindre citron. Vi blancherade dem först, sen stekte dem i lite olja i ett stekjärn så de fick färg, sen avslutade dem i airfryern. Supergott!

    Louise

Testa liknande recept

  • Parmesanrostad brysselkål
    Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingschnitzel med rosa sås
    Betyg 4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Miso- och sesamglaserad brysselkål
    Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Krispig fiskburgare med panko
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad