Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Krispig apelsinsallad

En god sallad kan göra mycket för en måltid. Det här receptet på krispig apelsinsallad är både enkelt och riktigt gott. Servera salladen som den är eller som tillbehör till ett gott kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala apelsiner med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Pressa ut juicen ur apelsinresterna i en skål.
  2. Blanda ner pressad vitlöksklyfta, hackad persilja och olivolja. Skär fänkål i strimlor.
  3. Blanda apelsin och fänkål med dressingen. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Låt salladen stå till sig i kylen ca 30 minuter före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 apelsiner
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 fänkål
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan