Krämig sparrispasta med citron och parmesan

Den här pastan med sparris är en fräsch och krämig rätt som passar perfekt när du vill ha något lätt men smakrikt. I receptet används risoni, en pastasort som liknar ris, tillsammans med färsk sparris, citron och nyriven parmesan. En snabb och enkel sparrispasta som känns både lyxig och lättlagad.

Ingredienser
4 portioner
4 port risoni (4 port motsvarar ca 400 g)
1 knippe grön sparris (à ca 250 g)
skal av 1/2 citron
1 schalottenlök
2 1/2 dl riven parmesan
olivolja (till stekning)
6 - 8 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
svartpeppar
Till servering
riven parmesan
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stGott och enkelt men! Väldigt otydligt med buljongen, jag var tvungen att hälla av massa vätska, och kryddningen såväl som citronen är alldeles för svag. Kommer testa igen fast med mer krydda och västerbottenost som någon skrev här under.
Miranda
Skitgott och enkelt! Bytte dock ut buljongen mot svampbuljong och hade i tärnade zucchinin också, och ringlade tryffelolja över. Mums!
Caroline
Jättegott men kunde varit dubbelt så mycket sparris. Hoppade löken pga allergi och bytte buljongen mot grönsaksbuljong eftersom vi kör vego. Kommer att göras igen!
Yasmin
Väldigt enkelt, snabblagat och gott. Men som så ofta annars gäller dubbel kryddning...
Johann
Börja med mindre mängden buljong? Hur mkt mena man
Jonas
Hej Jonas! Förstår din förvirring. Just nu verkar inte mängder med intervaller synas i appen. Men om du går in i receptet via ica.se så står det 6-8 dl buljong. Så börja med 6 dl och späd med mer om det behövs. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Supergott! Men jag använde Västerbottensost istället för Parmesan, godare och billigare. :)
Paul