Krämig paprikagryta med prinskorv
Dagens middag består av en krämig paprikagryta med prinskorv som går snabbt och enkelt att tillaga. Prinskorv steks och blandas därefter med mjölk, crème fraiche, och paprikapulver där allt får koka ihop. Servera denna mustiga paprikagryta med nykokt ris och en sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 röd paprika
1 gul paprika
480 g prinskorv
1 tsk olja
1 dl mjölk
2 dl crème fraiche med örter och tomat
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
1 msk hackad persilja
1/2 gurka
1/2 romansallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg, men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Tips
Smaka upp grytan med lite sambal oelek eller spiskummin.
Ställ gärna kryddorna på bordet så kan alla krydda
efter eget tycke och smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2837 KJ / 677 kCal
Fett38 g
Salt4.88 g
Kolhydrater63 g
Protein21 g
Kommentarer
Gjorde om en hel del pga brister på nödvändiga ingredienser men blev jättegott; en låda pastasås med basilika, ingen mjölk men CF och massa färska örtkryddor. En rejäl tsk sambal samt en näve champinjoner och en hackad lök. Mer paprikapulver också. Serverade med ris. Super.
Carola
2023-01-16Snabbt, enkelt och riktigt gott. Tog creme fraiche med tomat och basilika och hade pastaskruvar till.
Helene
2020-12-16Väldigt gott, hela familjen gillar det. Bra vardagsmat!
Therese
2019-03-25