Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Krämig paprikagryta med prinskorv

Dagens middag består av en krämig paprikagryta med prinskorv som går snabbt och enkelt att tillaga. Prinskorv steks och blandas därefter med mjölk, crème fraiche, och paprikapulver där allt får koka ihop. Servera denna mustiga paprikagryta med nykokt ris och en sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset.  
  2. Dela, kärna ur och skär paprikor i bitar.
  3. Skär prinskorv i bitar och stek dem i olja i en panna. Lägg i paprika.
  4. Blanda mjölk, crème fraiche och paprikapulver i pannan och låt det koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner persilja.
  5. Skär gurka och sallad i bitar.
  6. Servera riset med korvsåsen och salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg, men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Tips

Smaka upp grytan med lite sambal oelek eller spiskummin. Ställ gärna kryddorna på bordet så kan alla krydda efter eget tycke och smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 480 g prinskorv
  • 1 tsk olja
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche med örter och tomat
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 1 msk hackad persilja
  • 1/2 gurka
  • 1/2 romansallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2837 kJ / 677 kCal