Här serveras en snabb och härligt krämig kycklingpasta med tomater. Den smakrika löken steks tillsammans med kycklingen i en het panna. Krämigheten blir till då crème fraiche rörs ned. Smaka av med de tärnade tomaterna och en klick senap. Till servering finns nykokt pasta och ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
25 2015
Läs noga ingrediensförteckningen på crème fraichen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri naturell crème fraiche och krydda med vitlök, parmesan och basilika.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Krydda med vitlök, parmesan och basilika.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör mer klimaträtt: välj en växtbaserad matlagningsbas. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten. Våga vego! Genom att byta ut kycklingen mot champinjoner och zucchini minskar du CO2 värdena med en tredjedel.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kornélia
10/3/2020Perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och man egentligen inte orkar laga mat. Barnen älskade det här.
Dennis
7/27/2015Snabbt, enkelt och hur gott som helst!
Redaktionen
7/6/2015Hej Magnus! Det blir lika gott med båda sorterna - så välj något du har hemma! När det spelar roll för smaken så skriver vi självklart ut vilken du ska använda. Hälsningar Michelle