Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fullkornspenne med lins- och tomatsås amatriciana

En härligt lyxig pastarätt med penne, baljväxter, rimmat fläsk och vin. Kokar du färdigt pastan i såsen tar den upp smakerna och blir extra mustig. Servera gärna med en riktigt god parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka röda linser ready in 5 enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Bryn fläsket i olivolja. Sänk värmen, tillsätt löken och stek den mjuk. Lägg i peperoncino och rör om. Häll på vin, tomater och linser och koka ner såsen på hög värme så att den kokar ihop.
  3. Koka pastan i ordentligt saltat vatten enligt anvisningar på paketet. När det återstår 2 minuter av koktiden, häll av
    vattnet men spara 3 dl (för 4 port).
  4. Häll pastan i såsen, lägg i en klick smör och späd med lite kokvatten. Koka färdigt pastan i såsen så att den suger åt sig av smakerna. Smaka av med salt och peppar och rör i parmesanost strax innan servering.

För alla

Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut parmesan.

Recept från Lantmännen.
Receptet är framtaget av mästerkocken Sigrid Bárány.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl linser ready in 5
  • 500 g penne fullkorn
  • 150 g rimmat fläsk, pancetta eller tärnat bacon
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 peperoncini eller piri-piri (krossad)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk hela tomater (sönderklippta)
  • en klick smör
  • salt och svartpeppar efter smak
  • 1 dl färskriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3394 kJ / 812 kCal