Fullkornspenne med lins- och tomatsås amatriciana
En härligt lyxig pastarätt med penne, baljväxter, rimmat fläsk och vin. Kokar du färdigt pastan i såsen tar den upp smakerna och blir extra mustig. Servera gärna med en riktigt god parmesanost.
Ingredienser
4 portioner
1 dl linser ready in 5
500 g penne fullkorn
150 g rimmat fläsk, pancetta eller tärnat bacon
1 msk olivolja till stekning
1 finhackad gul lök
1 - 2 peperoncini eller piri-piri (krossad)
2 dl vitt vin
1 burk hela tomater (sönderklippta)
klick smör
salt och svartpeppar efter smak
1 dl färskriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3394 KJ / 812 kCal
Fett23.5 g
Kolhydrater106.3 g
Protein31.4 g
Kommentar
Linserna behöver mindre matlagningstid.
Claire
2019-05-02