Fullkornspenne med lins- och tomatsås amatriciana
![Fullkornspenne med lins- och tomatsås amatriciana](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_87859/cf_259/fullkornspenne_med_lins-_och_tomatsas_amatriciana.jpg)
En härligt lyxig pastarätt med penne, baljväxter, rimmat fläsk och vin. Kokar du färdigt pastan i såsen tar den upp smakerna och blir extra mustig. Servera gärna med en riktigt god parmesanost.
![Fullkornspenne med lins- och tomatsås amatriciana](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_87859/cf_259/fullkornspenne_med_lins-_och_tomatsas_amatriciana.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl linser ready in 5
500 g penne fullkorn
150 g rimmat fläsk, pancetta eller tärnat bacon
1 msk olivolja till stekning
1 finhackad gul lök
1 - 2 peperoncini eller piri-piri (krossad)
2 dl vitt vin
1 burk hela tomater (sönderklippta)
klick smör
salt och svartpeppar efter smak
1 dl färskriven parmesan
För alla
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut parmesan.
Recept från Lantmännen.
Receptet är framtaget av mästerkocken Sigrid Bárány.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3394 KJ / 812 kCal
Fett23.5 g
Kolhydrater106.3 g
Protein31.4 g
Kommentar
Linserna behöver mindre matlagningstid.
Claire
2019-05-02