Krämig julost med nötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krämig julost med nötter

Varför inte prova att tillverka din egen julost nästa gång? Med hjälp av detta utmärkta recept får du en krämig julost med nötter och lätt krossade rosépepparkorn som smakar ljuvligt på julbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm filmjölken och kvargn i en kastrull till knappt 50°C under omrörning. När mjölken börjar bli flockig och ser ut att skära sig är den klar att hälla upp i ett kaffefilter eller i en silduk. (Vasslan kan man ta tillvara och använda som degspad i brödbak.)
  2. Låt ostmassan självrinna i 4-6 timmar.
  3. Smaksätt ostmassan med honung, salt och pepparmix. Klipp gräslöken fint och tillsätt den.
  4. Klä en liten skål eller form med plastfilm och strö i hälften av de hackade nötterna och pepparkornen.
  5. Fyll formen med ostmassan och strö på resten av nötterna och rosépepparkornen.
  6. Täck formen med plasten och tryck försiktigt med handen, så att osten får en slät och jämn yta runt om.
  7. Förvara osten i kyl några timmar innan plasten tas bort och osten serveras.

Ingredienser

  • 1 l filmjölk (3%)
  • 1 burk kvarg
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 2 krm pepparmix
  • 1 knippa gräslök
  • 1/2 dl hackade hasselnötskärnor
  • 1 msk lätt krossade rosépeppar
Lägg till i inköpslistan