Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kräftsallad

Snabb, lättlagad, fräsch och jättegod kräftsallad. Blanda kräftstjärtarna med bland annat potatis, purjolök, pepparrot och sockerärtor. Passar utmärkt som en lättare lunch eller en läcker förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna potatisen grovt. Lägg i en kastrull, täck precis med vatten, salta och klicka ner matfettet.
  2. Koka potatisen mjuk. Skölj och skiva purjolöken. Ansa sockerärtorna.
  3. Blanda samman lök, kräftstjärtar, potatis, pepparrot, sockerärtor och lite dill.

För alla

Kräftsallad är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 purjolök
  • 150 g sockerärtor
  • ca 100 g kräftstjärtar (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
  • 1/2 dl riven pepparrot
  • dill
Lägg till i inköpslistan