Kräft- och hummersoppa med taleggio

Betyg 3.6 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Kräft- och hummersoppa med taleggio

En underbart krämig, smakrik och värmande soppa på kräftstjärtar, hummerfond, vitt vin, schalottenlök och konjak kan inte bli annat än omtyckt. Att en bit av osten taleggio dyker upp som en överraskning i botten av koppen gör rätten till en given succé.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Kräft- och hummersoppa med taleggio

Ingredienser

6 portioner
40 kräftstjärtar (40 st motsvarar ca 100 g)
1 schalottenlök
1 msk tomatpuré
2 msk konjak
2 msk konc hummerfond
3 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
2 dl mjölk (3 %)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
100 g taleggio-ost (italiensk kittost)
timjan till garnering
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

00:15:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Väldigt god soppa! Vi var 4 vuxna men tog receptet mer än dubbelt annars hade det inte räckt.

    Linnea

  • Väldigt god men portionerna är små. Vi var 9 personer som utan problem åt 12 portioner till förrätt.

    Birgitta

  • Hej Carin! Ja, det går bra att frysa in soppan, men innan man lägger i ost och kräftstjärtar.

    Ica-köket

  • Kan man frysa soppan?

    Carin

  • Mäktig, men väldigt god! Kräftstjärtarna kändes dock lite onödiga och kan lätt skippas till förmån för lite extra taleggio.

    Emma

Testa liknande recept

  • Kräftstuvning
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hummersås
    Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med kräftstjärtar och saffran
    Betyg 3.8 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad