Köttgryta à la Sioux
Mastig köttgryta med roliga smaker av kaffe, chili och bacon. Din köttgryta à la Sioux kommer bli hela familjens favorit och smakar som bäst tillsammans med en krispig sallad och bröd att doppa.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk olja
500 g grytbitar (av nöt)
1 pkt bacon (à 140 g)
1 tsk salt
2 krm chilipeppar
2 dl kallt kokt kaffe
2 dl buljong (tärning och vatten)
1 förp krossade tomater (à ca 400-500 g)
1 burk majskorn (à 340 g)
1/2 förp djupfrysta brytbönor (à 300 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott och betydligt smakrikare efter några justeringar; jag bytte ut chilipeppar mot lite lagom av chilipulver, anchochili, vanliga chiliflakes, sambal oelek och chipotlepasta. Hade bara en kvarts köttbuljongtärning men fyllde på med kantarellfond. Gjorde dagen innan och lät stå till sug under natten. Succé härhemma!
Carola
2022-06-07Jag stekte köttet i samban och tillsatte även 2 dl rött vin.
Katarina
2019-04-03Prova att använda er av fransyska istället för grytbitar. Häll gärna bort fettet från baconet innan ni sätter det i grytan, det gör att de rätta smakerna kommer fram bättre.
Camilla
2006-02-12