Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Köttgryta à la Sioux

Mastig köttgryta med roliga smaker av kaffe, chili och bacon. Din köttgryta à la Sioux kommer bli hela familjens favorit och smakar som bäst tillsammans med en krispig sallad och bröd att doppa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg över löken i en gryta.
  2. Bryn köttet i resten av oljan i stekpannan tills det fått fin färg. Krydda med salt och chilipeppar. Lägg köttet i grytan.
  3. Strimla baconet och fräs i stekpannan. Lägg över i grytan. Häll på kaffe, buljong och krossade tomater. Låt grytan koka på svag värme, ca 45 minuter eller tills köttet känns mört.
  4. Låt majsen rinna av. Rör ner majs och bönor i grytan och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Servera grytan med bröd och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från ägg, laktos, mjölkprotein och gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g grytbitar (av nöt)
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm chilipeppar
  • 2 dl kallt kokt kaffe
  • 2 dl buljong (tärning och vatten)
  • 1 förp krossade tomater (à ca 400-500 g)
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1/2 förp djupfrysta brytbönor (à 300 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?