Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Café au lait

Café au lait, eller enkelt sagt kaffe med varm mjölk, är en härlig dryck som passar såväl fikat som efter middagen. Den värmda uppvispade mjölken ger ett lyxigt skum till drycken som med fördel serveras i ett glas.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 glas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm mjölken i en kastrull och vispa den skummig. Häll upp mjölken i ett glas.
  2. Häll försiktigt i kaffet. Skeda på skummet på toppen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkersättning, t ex Solhavre.

Tips

Gör kaffet i förväg och förvara i termos, men värm och häll på mjölken vid serveringen.

Ingredienser

Portioner: 1 glas
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 dl starkt kaffe
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?