Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärspizza

En imponerande och matig köttfärspizza som sannolikt kommer bli familjens nya favorit! Stek färsen och smaksätt den med tacokrydda innan du fördelar den över pizzadegen. Lägg på paprika, tomater, majs, ost och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med fräsch sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på pizzaförpackningen.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna med tacokryddan. Rör ner vatten och tomatsås och låt det koka några minuter.
  3. Dela, kärna ur och skiva paprikan. Skiva tomaterna. Låt majsen rinna av.
  4. Rulla ut pizzadegen på bakplåtspappret och lägg på en plåt. Fördela köttfärsen över degen. Lägg därefter på paprika, tomater och hälften av majsen. Strö över osten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Ansa och skölj romansalladen. Skär salladen i 2 cm strimlor. Skär gurkan i tärningar. Blanda sallad och gurka med resterande majs och servera till pizzan.

För alla

Fri från laktos och ägg.
Kontrollera ingrediensförteckningen på tacokryddan.
Gör glutenfri: gör egen pizzabotten alternativt köpt fryst färdig botten eller fryst tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.

Tips

Smaksätt gärna salladen med olja, vinäger, salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp pizzakit (à 600 g)
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 40 g tacokrydda
  • 1/2 dl vatten
  • tomatsås (från pizzakittet)
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 340 g majskorn
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1/2 romansallad
  • 1/2 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2832 kJ / 675 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer