Köttfärscrêpes med majs

21
0
Köttfärscrêpes med majs

Smarriga köttfärscrêpes med majs, chilisås, lök och nötfärs som du tillagar på under 60 minuter. Servera de ugnsgratinerade crêpesen tillsammans med en blandad sallad.

Köttfärscrêpes med majs

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 msk olja
400 g nötfärs
1 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
1 vitlöksklyfta
1 msk soja
1 msk chilisås
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 burk majskorn (à 340 g)
1 dl riven ost

Crêpes

2 ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
25 g smör eller margarin

Gör så här

Tips

Crêpes går utmärkt att förbereda och frysa. Låt dem tina och gratinera dem strax innan servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer