Köttfärscrêpes med majs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Köttfärscrêpes med majs

Smarriga köttfärscrêpes med majs, chilisås, lök och nötfärs som du tillagar på under 60 minuter. Servera de ugnsgratinerade crêpesen tillsammans med en blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Crêpes: Vispa samman ägg med mjölk. Tillsätt vetemjöl och vispa till en jämn smet. Vispa ner ytterligare mjölk och tillsätt salt.
  2. Smält margarin eller smör i en pannkakslagg eller stekpanna. Häll det smälta matfettet i pannkakssmeten och grädda sedan tunna pannkakor.
  3. Lägg pannkakorna på hög att kallna med en remsa smörgåspapper mellan varje pannkaka, så går det lätt att ta isär dem när de skall fyllas.
  4. Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en stekpanna. Tillsätt nötfärs och bryn den under omrörning.
  5. Strö ev över vetemjöl och späd med köttbuljong. Tillsätt pressad vitlök, soja, chilisås och krydda med salt och peppar. Låt koka ca 5 minuter.
  6. Blanda ner majs och låt köttfärsröran kallna. Fördela köttfärsröran på pannkakorna och rulla ihop dem.
  7. Lägg crêpsen i en lätt smord ugnssäker form och strö över riven ost.
  8. Gratinera i 250°C, ca 10 minuter. Servera med en blandad grönsallad.

Tips

Crêpes går utmärkt att förbereda och frysa. Låt dem tina och gratinera dem strax innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk soja
  • 1 msk chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 dl riven ost
Crêpes
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 25 g smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan