Köttfärsbiffar med olivröra

Saftiga köttfärsbiffar med olivröra är en köttfärsrätt som med sältan från olivröran och de ugnsbakade potatisarna får en härlig smakfullhet. I biffarna blandar du yoghurt och kryddor och den krämiga röran med oliver innehåller även lök och yoghurt.

Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar
1/2 msk olja
1 tsk salt
Köttfärsbiffar
400 g köttfärs
1/2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
1 - 2 krm peppar
1/2 msk olja
Olivröra
1 gul lök
15 gröna oliver
1 1/2 dl matlagningsyoghurt
2 krm salt
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
Gör så här
00:15:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2587 KJ / 618 kCal
Fett20.2 g
Kommentarer
5 stBiffarna blef helt OK med blandfärs, men jag tycker att det saknas lite syrlighet i såsen. Här skall jag prova med lite gröna vindruvor i, nästa gång. Hustrun tyckte att det blev för mycket rå lök. Annars allt OK.
Sture
Såson är höjdpunkten!
Tess
Mycket gott, skiva gärna lite grönsaker t.ex. morötter, aubergine och/eller kålrot och stek i ugnen tillsammans med potatisen.
Agneta