Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kotlett med frestelse

Fläskkotlett går att göra på många sätt. Kotlett med frestelse är en god, spännande och fruktig rätt. Marinera och grilla kotletterna och servera med röran av potatis, päron och sockerärtor fräst i olja. Somrigt och jättegott.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg 4 fläskkotletter (för 4 port) i en marinad av olja, soja, saft av pressad apelsin, salt, krossad pepparblandning och ingefära ca 2 tim. Vänd kotletterna någon gång under tiden. Ta upp och grilla.
  2. Skala eller skrapa potatisen. Skär i skivor. Värm olja i en gryta. Fräs potatisen i oljan några minuter. Tillsätt päron, skalade, urkärnade och skurna i klyftor, sockerärter och låt detta fräsa med en stund. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt, peppar och hackad persilja.
  3. Servera kotletten med potatis-päronfräset.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter
  • 2 msk olja
  • 1/2 dl soja
  • 1 dl saft av pressad apelsin
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk krossad pepparblandning
  • 1 krm ingefära
  • 500 g färskpotatis
  • 2 msk olja
  • 2 päron
  • 200 g sockerärtor
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer